top of page
Tekengebied 1.png
Tekengebied 2.png
Tekengebied 5.png
Tekengebied 3.png
Tekengebied 2.png
Verbaas_Banner3.png
Laat Mariëlle uw begrafenis verzorgen

 

Wanneer uw dierbare is overleden breekt er een intense periode aan. In korte tijd moeten er veel praktische zaken worden geregeld. Zodra u er klaar voor bent, belt u Mariëlle Verbaas Uitvaartverzorging om de begrafenis te bespreken. In deze periode van verlies regel ik de praktische zaken en houd scherp oog op de details. Samen creëren we in alle rust een mooi passend afscheid en een begrafenis die past bij uw dierbare.

BureauAPS-Verbaas-foto-29.jpg

"Elke uitvaart wordt op maat gemaakt,

hoe groot of klein ook"

BureauAPS-Verbaas-foto-11.jpg
Voorafgaand aan de begrafenis

 

Na het overlijden van uw dierbare moet er van alles in gang gezet worden. Samen met u geven we de begrafenis stapje voor stapje vorm. U geeft aan wanneer er vandaag genoeg besproken is, dan zetten we het gesprek de volgende dag voort. Als u dat zelf prettig vindt sta ik elke dag klaar voor een praatje, maar niks hoeft. U staat vrij in uw keuzes, ik neem een adviserende rol in en geef aan wat de mogelijkheden zijn. Ook de zakelijke kant moet besproken worden. Ik help u met het inschatten van de kosten, bestudeer de verzekeringspolis en onderhoud het contact met de verzekeraar. De rode draad in mijn manier van werken is het samenwerkende karakter; u en ik samen komen tot een waardig afscheid voor de overledene.

BureauAPS-Verbaas-foto-45.jpg
Het afscheid zelf

 

Zoals gezegd is het belangrijk dat de begrafenis bij u en uw dierbare past. We gaan samen na wat nou typisch bij de overledene past en in combinatie met uw wensen komen we tot een eerbiedwaardig geheel. Er is veel mogelijk, ik zal aangeven wat wel en niet kan. U kunt kiezen uit zaken als begraven of cremeren, opbaarlocatie, kistsoort, muziek, bloemen, rouwvervoer en teksten. Het is natuurlijk het mooiste als het karakter van de overledene tijdens de begrafenis voelbaar is. Ingetogen en klein of levendig en uitbundig; schroom niet om buiten de gebaande paden te wandelen. We laten ons leiden door de wilsbeschikking en de wensen die uzelf en uw dierbare hebben.

BureauAPS-Verbaas-foto-50.jpg
Na de begrafenis

 

Een paar dagen na de dienst nemen we nog even contact met elkaar op en kijken we terug op de afgelopen periode. Dan bespreken we ook enkele praktische zaken. Moeten er nog verzekeringspolissen worden beëindigd? Misschien wilt u dankkaarten sturen of is iets over de asbestemming nog niet helemaal duidelijk. Ik herinner u ook aan notariële en bankzaken. Vergeet ook de Belastingdienst niet. Gezien mijn achtergrond in de financiële dienstverlening heb ik ook over deze zaken veel kennis. Ik houd altijd de menselijke maat in het oog, geen twee begrafenissen of overledenen zijn hetzelfde. Neem contact op met Mariëlle Verbaas voor een voorbespreking.

BureauAPS-Verbaas-foto-14.jpg

Stap voor stap

 

Op het moment dat uw dierbare overlijdt komt er veel op u af. Daarom bouwen we de uitvaart stapsgewijs op. Is het genoeg geweest voor vandaag? Dan gaan we morgen gewoon weer verder. Hierin is niets verplicht. Er moet vooral afscheid genomen worden op een manier die bij u en de overledene past. 

Heldere kostenbegroting 

 

Binnen elk budget is een passende uitvaart mogelijk. Wilt u een massief houten kist of liever een van spaanplaat met eikenfineer? Kiest u voor koffie met cake of wenst u een uitgebreide high tea? Samen bespreken we uw wensen en zoeken we naar mogelijkheden binnen het budget. Aan de hand hiervan maak ik na het eerste gesprek al een overzichtelijke kostenbegroting. 

Kosten

Kosten en verzekeringen

U kunt altijd bij mij terecht voor een uitvaart, ongeacht of en waar u verzekerd bent. U bent niet verplicht om de uitvaart te laten uitvoeren door uw verzekeraar. Daarnaast kan ik het contact met de verzekeraar verzorgen en het uit te keren bedrag van de polissen voor u opvragen. Vanuit mijn achtergrond in de financiële dienstverlening kan ik u advies geven over het financiële gedeelte van de uitvaart. 

bottom of page